BEI acordă Radiocom o finanţare de 9,7 mil.euro pentru dezvoltarea proiectului de televiziune digitală terestră

14 dec 2018 Autor: Roxana Rosu

Banca Europeană de Investiţii (BEI) va acorda un împrumut de 9,78 milioane de euro Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii SA (Radiocom) pentru a acoperi parţial finanţarea proiectului de televiziune digitală terestră.

Acordul BEI este susţinut de Fondul European pentru Investiţii Strategice, latura financiară a ”Juncker Plan”.

Proiectul vizează dezvoltarea unei reţele digitale de tv, acoperind 94% din populaţia României şi 81% din suprafaţa ţării.

”Împrumutul acordat va finanţa procesul de digitalizare a serviciului public de televiziune, în linie cu politicile naţionale şi europene. ”,  a spus Andrew McDowell , vicepreşedinte BEI.

Radiocom, sub coordonarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), a încheiat în octombrie un acord cadru pe patru ani cu Societatea Română de Televiziune (SRTv), pentru prestarea serviciilor de preluare, transport şi difuzare a programelor publice de televiziune, pe cale terestră în format digital.

”Semnarea acordului cadru deblochează procedura de negociere cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), în vederea încheierii unui acord de finanţare, condiţie necesară demarării achiziţiei de echipamente şi servicii aferente implementării proiectului de televiziune digitală terestră”, preciza Radiocom la acel moment.

Radiocom este operatorul naţional care asigură, conform licenţei, preluarea, transportul şi difuzarea programelor publice de televiziune în format digital terestru, începând din 17.06.2015, printr-o soluţie tranzitorie.

 

Read this article in English on www.ZFEnglish.com
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.