Banca franceză Credit Agricole cumpără Banca Leonardo din Italia

7 nov 2017 Autori: Catalina Apostoiu , Bogdan Cojocaru

Divizia Indosuez Wealth Management a băncii franceze Credit Agricole a achiziţionat o participaţie majoritară în cadrul băncii italiene Banca Leonardo, o tranzacţie care-i va spori băncii franceze activele aflate sub administrare cu 5,9 miliarde de euro, relatează Reuters.

Divizia băncii franceze a anunţat că ar putea achiziţiona ulterior în întregime banca italiană. Companiile au anunţat că tranzacţia ar urma să fie finalizată în prima jumătate a anului viitor, dar nu au dezvăluit valoarea acesteia. Tranzacţia este încheiată în contextul în care Italia, a treia mare economie a zonei euro, dă semne că lasă în urmă recesiunea.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.11.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.