Un mare angajator de la Iaşi şi Bacău, cu 1.000 de salariaţi trage un semnal de alarmă: Tinerii pleacă în străinătate imediat după bac. Nu îşi văd viitorul în România. În aceste condiţii nu vom mai avea forţă de muncă tânără

20 mar 2017 Autor: Adelina Mihai

Paradoxul este că pentru cei de afară România este o ţară cu multe oportunităţi, dar pentru cei care trăiesc aici este o ţară cu probleme.

Grupul britanic SCC, care oferă servicii de outsourcing IT în Iaşi şi Bacău, afirmă că nu mai găseşte candidaţi pentru că din ce în ce mai mulţi tineri pleacă în străinătate imediat după terminarea liceului, la muncă sau la studii.

„Se pleacă masiv în străinătate şi devine în­grijorător momentul la care se pleacă. Am avut o iniţiativă, cu departamentul nostru de trai­ning, de a dezvolta un program de training  pen­tru absolvenţii de liceu. Practic, în anul ter­minal de liceu, aceştia au fost invitaţi să vină a noi, să facă practică, să facă şi training, urmând să le oferim nişte joburi low level la sfârşitul li­ce­ului şi să îi încurajăm să crească ulterior şi să se înscrie la facultate. După un turneu destul de consistent, în licee din oraşe precum Bacău, Roman sau Piatra Neamţ am avut 6 candidaţi, din­tre care 2 erau în clasa a X-a“, a spus Adina Tapalagă, director general al grupului britanic SCC, unul dintre cei mai mari furnizori de ser­vi­cii şi soluţii IT în regim outsourcing, care are apro­ximativ 1.000 de salariaţi la Iaşi şi la Bacău.

Anul trecut, circa 140.000 de elevi absol­venţi de liceu s-au încris la examenul de ba­ca­lau­reat, însă numai 88.000 au reuşit să pro­mo­ve­ze acest examen (o rată de promovare de 68%, totuşi în uşoară creştere faţă de anii anteriori).

„Din mai mulţi factori, tinerii dispar de la ab­solvirea liceului. Nu suntem singurii care am re­marcat acest lucru, şi universităţile din Bacău şi din Iaşi, cu care avem relaţii foarte bune, se plâng de lipsa candidaţilor“, a mai spus Adina Tapalagă.

Mirajul străinătăţii se amplifică şi are adepţi din ce în ce mai tineri, în ciuda infor­ma­ţiilor care ies la iveală în legătură cu con­di­ţi­ile de muncă sau abuzurile pe care le su­portă unii români plecaţi la muncă în altă ţară (spre exemplu, cazul recent al femeilor care trăiesc în sclavie în serele din sudul Italiei).

Pe de altă parte, lipsa candidaţilor atât pen­tru angajatori, cât şi pentru universităţi trebuie pusă în contextul demografic al României, având în vedere că scăderea natalităţii de după 1990 a avut ca efect scăderea cohortelor de elevi şi studenţi, spune analistul economic Aurelian Dochia. „Într-adevăr, sunt încă mulţi care îşi caută un loc undeva în străinătate, fie pentru studii, fie pentru a activa acolo. Evident, poziţia pe care o are România în Uniunea Europeană facilitează acest lucru. Probabil că cei care pleacă imediat după terminarea liceului se duc acolo la facultate sau nu îşi găsesc prea bine locul în mediul în care trăiesc şi au o atracţie mai mare pentru aventură şi au posibilitatea de a-şi îndeplini visul de a trăi în străinătate“, a mai spus Aurelian Dochia. El a mai precizat că, pe de-o parte, România este o ţară atractivă cu multe oportunităţi pentru cei care o văd din afară, însă cei care trăiesc aici văd mai degrabă „impedimentele şi problemele“. „Ambele pers­pective sunt corecte într-un fel, pentru că avem o ţară cu multe oportunităţi, dar nu pentru cei care termină liceul“, a mai spus Dochia.

Pe de altă parte, unii dintre absolvenţii de liceu căutaţi de angajatori sunt cei care nu pleacă pentru a fi ospătari, ci pentru a urma cursurile unei facultăţi în altă ţară.

„La început de carieră oferta de muncă din străinătate nu este neapărat mai generoasă pentru studenţi decât în România, însă absolvenţii de studii superioare nu sunt irosiţi, îi ajută universitatea, îi ajută societatea să se integreze pe posturile existente foarte repede sau îi ajută să se orienteze pentru a-şi găsi job“, a mai spus Adina Tapalagă.

Aproximativ 2,5 milioane de români au emigrat pe perioadă îndelungată din ţară şi alţi circa 500.000 au plecat pe termen scurt în alte ţări în ultimul deceniu, pentru salarii mai mari, dar şi din cauza lipsei de locuri de muncă. Numai în 2015 au plecat în străinătate aproape 190.000 de români, arată datele INS.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.