Ryanair a egalat Tarom la numărul de pasageri pe Otopeni

13 sep 2017 Autor: Mădălina Panaete

Compania aeriană low-cost Ryanair a avut în prima jumătate a acestui an aproximativ 900.000 de pasageri pe rutele din şi spre aeroportul Henri Coandă (Otopeni), conform datelor de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti ( CNAB).

Astfel, compania irlandeză a egalat ca dimensiune a traficului pe cel mai mare aeroport din ţară compania de stat Tarom, care a consemnat un număr similar de pasageri.

În aceste condiţii, Ryanair ar putea întrece ca număr de pasageri compania românească de stat pe aeroportul Otopeni şi ar putea ajunge pe podium într-un top condus de compania ungară Wizz Air şi de cea românească Blue Air. Odată cu ieşirea Tarom din top trei jucători, podiumul va fi unul integral low-cost, segment care a cucerit piaţa locală prin preţurile mici. În plus, Ryanair este la un pas de a depăşi Tarom şi la nivel naţional din punctul de vedere al numărului de pasageri în condiţiile în care compania naţională a avut în ultimii doi ani un număr aproape constant de pasageri anual, de 2,4 mil. pasageri. În acelaşi timp, Ryanair şi-a crescut constant traficul pe plan local şi estimează un trafic de peste 2,9 milioane de pasageri pe rutele de pe cele patru aeroporturi pe care le operează pe plan local în anul fiscal 2018 (aprilie 2017- martie 2018), cu plus de 60% faţă de perioada similară a anului fiscal anterior.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.