Revetas Capital, proprietarul parcului comercial Vitantis, cumpără hotelul Radisson

11 sep 2017 Autor: Bogdan Alecu

Revetas Capital, un fond de investiţii fondat şi administrat de Eric Assimakopoulos, un broker imobiliar de naţionalitate americană care a semnat tranzacţii de 1 mld. euro înainte de a crea Revetas, este în linie dreaptă pentru a cumpăra hotelul Radisson Blu din Capitală contra sumei de 177,5 milioane de euro, potrivit datelor din piaţă.

Aceasta ar fi cea mai mare tranzacţie de pe piaţa imobiliară locală din ultimii ani şi cea mai mare cu un hotel din România.

Singura achiziţie a fondului în România a fost parcul comercial Vitantis Shopping Center de lângă târgul de maşini Vitan la finalul anului 2013, tranzacţia fiind evaluată la acea vreme la circa 26 mil. euro, în condiţiile în care s-au preluat şi datorii de 20 mil. euro. 

Cea mai recentă achiziţie a celor de la Revetas a vizat achiziţia proiectului de birouri Papa din Praga de peste 40.000 mp suprafaţă închiriabilă.

În România, director de investiţii al Revetas este Radu Boitan, care a mai lucrat în compania de consultanţă Jones Lang LaSalle (JLL).

Grupul israelian Elbit Imaging, care deţine hotelul de cinci stele Radisson Blu din Capitală, a anunţat la sfârşitul lui august pe bursa Nasdaq că a semnat un acord pentru vânzarea hotelului din Capitală. Acţionarii israelieni arătau atunci că un fond de investiţii a depus o ofertă neangajantă, dar nu precizau numele cumpărătorului.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.