Producătorul de îngheţată Top Gel este curtat de mai mulţi investitori

29 aug 2017 Autor: Cristina Rosca

Producătorul de îngheţată Top Gel din Craiova, judeţul Dolj, este curtat de mai mulţi investitori strategici şi financiari, printre care şi principalii săi competitori, potrivit surselor din piaţă.

Pe listă se află atât giganţii Unilever şi Nestlé, cât şi grupul leton Food Union, care a intrat pe piaţă acum mai bine de un an printr-o altă preluare, cea a producătorului de îngheţată local Alpin57Lux.

„În momentul de faţă nu negociem o vânzare a companiei noastre“, spun oficialii de la Top Gel.

Businessul a fost fondat în 1994 de antreprenorul Petre Popa şi a ajuns la afaceri de 87 mil. lei anul trecut, cu aproape 500 de salariaţi. Compania lui Petre Popa a produs iniţial îngheţată la vafă. În prezent, compania are peste 100 de produse în portofoliu şi a intrat şi pe piaţa de patiserie şi dulciuri. Îngheţata rămâne businessul de bază.

După valoarea businessului, producătorul este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de îngheţată, cu o cotă estimată de ZF la 6-7% în valoare. În volum cota este mai mare datorită poziţionării companiei pe segmentul preţurilor mici şi medii. La vârf, piaţa de îngheţată este dominată de trei jucători, respectiv Unilever, Betty Ice şi Nestlé. Fiecare are între 10% şi 17% cotă de piaţă, arată datele ZF. „Este normală o preluare dat fiind că piaţa este fragmentată“, spune o sursă din piaţă. În acest business se lucrează cu volume mari dat fiind că şi costurile de frig (depozitare şi transport) sunt mari.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.08.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.