Producătorul agricol Maxagro din Timiş mizează pe afaceri de 30 mil. euro în 2017

20 aug 2017 Autor: Roana Rotaru

Familia Zifceak din judeţul Timiş, care controlează grupul de firme Maxagro,  mizează pe afaceri de 30 mil. euro în 2017 din cultivarea şi comerţul cu cereale, zootehnie, ser­vicii agri­cole şi de construcţii, po­trivit reprezen­tan­ţi­lor com­­pa­niei. Divizia de agrobusiness are cea mai mare contribuţie la for­ma­rea cifrei de afaceri a gru­pu­lui, de circa 80%, potrivit re­pre­zentanţilor companiei.

„Cultivăm 10.000 de hectar cu grâu, porumb, rapiţă, floa­rea-soarelui şi lucernă în localitatea Gătaia, judeţul Timiş. Avem şi silozuri cu o capacitate de 30.000 de tone şi cumpărăm cereale de la fermierii din judeţul Timiş pe care le vindem mai de­parte marilor traderi din portul Con­stan­ţa şi fermelor din zonă, precum Smith­field“, a declarat pentru ZF Ianco Zifceak, preşedintele gru­pu­lui de firme Maxagro.

Grupul de firme Maxagro mai de­ţine şi 1.500 de vaci de lapte care li­vrea­ză fiecare în medie circa 32 de litri de lap­te pe zi, lapte pe care îl vinde fa­bricilor de lactate Simultan şi Fries­landCampina cu 1,5 lei pe litru.

Valoarea totală a producţiei ra­mu­rii agricole, alcătuită din producţia ve­getală, producţia animală şi serviciile agri­cole, a fost de 69,3 mld. lei (15,4 mld. euro) în 2016, potrivit INS.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.