Finanţe personale

Minoritarii de la Bursă sunt în culmea fericirii: Propunerile de dividende suplimentare înaintate de stat aduc investitorilor randamente cuprinse între 3% şi 10%

13 sep 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Statul român a anunţat până în prezent patru noi propuneri de dividend suplimentar ce vizează tot atâtea companii energetice listate pe bursă în care acesta este acţionar majoritar.

Dacă toate acestea vor fi aprobate în adunările generale, statul va încasa 775 milioane lei din dividendele suplimentare, din care cea mai mare parte provine de la Romgaz (SNG), echivalentul a 63,77% din total, în vreme ce restul investitorilor vor împărţi cele 397 milioane lei rămase.

Randamentul cel mai mare al acestor dividende este prezentat de Conpet Ploieşti (COTE), cu aproape 10%, rezultat din propunerea statului de alocare a 85 milioane lei, din care spre buget se vor îndrepta 50 milioane lei, după ce statul încasase deja 84,24 milioane lei.

Statul încasează până acum dividende suplimentare de 1,3 miliarde lei de la Romgaz, Nuclearelectrica, Trans­electrica, Transgaz şi Hidroelectrica, iar adăugând ce a încasat deja se ajunge la 4,2 miliarde lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.