Guvernul renunţă la impozitul universal pe cifra de afaceri, dar nu şi la taxa de solidaritate

17 iul 2017 Autor: Iulian Anghel

Impozitul pe cifra de afaceri pentru toate companiile nu va fi pus în practică, a anunţat premierul Mihai Tudose.

„Eu am luat această decizie pe baza discuţiei şi a materialelor pe care mi le-a dat ministrul finanţelor Ionuţ Mişa. Azi (ieri - n.red.) am prezentat şi coaliţiei de guvernare elementele care au stat la baza acestei decizii şi consideraţi încheiat acest subiect.“

Este a doua dezicere majoră de programul de guvernare, după anunţul recent al şefului PSD Liviu Dragnea potrivit căruia majorarea salariului minim brut pe economie la 2.000 de lei, începând cu 2018, este o greşeală care s-a rostogolit în spaţiul public – „greşeală“ care este consemnată însă, negru pe alb, în programul de guvernare. Anunţarea impozitului pe cifra de afaceri pentru toate companiile era „vedeta fiscală“ a PSD care tocmai îngropase „impozitul pe gospodărie“, devenit legendă odată cu trecerea pe linie moartă a guvernului Grindeanu.

Tudose nu a enumerat „elementele“ care l-au condus spre decizia de renunţare la impozitul universal pe cifra de afa­ceri, dar a justificat apariţia ideii în noul program de gu­ver­nare: guvernul a încercată să evite „zone în care actori economici au impresia că sunt mai dibaci“ decât statul.

Totuşi guvernul nu renunţă la taxa de solidaritate, a anunţat premierul.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.07.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.