Dezvoltatorul CTP construieşte în acest an 400.000 de metri pătraţi de spaţii logistice

20 mar 2017 Autor: Mădălina Panaete

CTP, unul dintre cei mai mari inves­ti­tori în spaţii logistice şi industriale de pe piaţa locală, vrea să ajungă la fi­nalul acestui an la 900.000 de metri pătraţi de spaţii construite, cu peste 400.000 de metri pătraţi mai mult decât are în prezent, conform infor­ma­ţiilor furnizate de companie.

Deja, dezvoltatorul are în con­struc­ţie peste 150.000 de metri pă­traţi de spaţii logistice şi indus­triale, pe har­ta CTP stând opt locaţii strategii din România. Pe jumătate dintre aces­tea, CTP construieşte deja depo­zi­te sau fabrici. De exem­plu, com­pa­nia dezvoltă în prezent 68.000 mp în CTPark Bucharest West, alţi 35.000 mp în Timişoara, dar şi 10.000 mp în Cluj.

Costul de construcţie pentru un metru pătrat de spaţiu industrial este cuprins între 325 şi 425 de euro, excluzând terenul şi infrastructura, în funcţie de specificul cererii, con­form informaţiilor furnizate ante­rior de CTP. Astfel, investiţia în dez­voltarea acestor spaţii depăşeşte 100 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

În ultimii doi ani, compania a inves­tit peste 250 mil. euro şi este unul dintre cei mai activi jucători din sectorul de proprietăţi industriale şi logistice.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.