Dacia anunţă un nou model pentru 2018. Va fi un SUV cu şapte locuri?

13 sep 2017 Autor: Bogdan Alecu

„Nu vom renunţa la piaţa mo­delelor cu şapte locuri, iar după ce ciclul de viaţă al lui Lodgy va ajunge la sfârşit, vom avea un nou model în ofertă.“

Trendul SUV-urilor compacte cu şapte locuri este luat în calcul şi de către Grupul Renault când vine vorba de lansarea unor noi modele. Mai mult, francezii iau în calcul eliminarea unui model actual care nu se mai înscrie în trendul european.

„Nu vom renunţa la piaţa mo­delelor cu şapte locuri, iar după ce ciclul de viaţă al lui Lodgy va ajunge la sfârşit, vom avea un nou model în ofertă. Nu va mai păstra acelaşi desgin deoarece segmentul monovolumelor scade, iar acelaşi lucru îl vedem şi la Renault Scenic şi vom merge către SUV-uri“, explică Marc Suss, directorul gamei global access în cadrul Grupului Renault.

Primele zvonuri cu privire la eliminarea lui Lodgy au apărut în urmă cu unu-doi ani în condiţiile în care chiar Dacia a “încălcat” strategia brandului – dacă înainte Logan MCV era şi maşină de familie cu cinci şi şapte locuri, dar şi utilitară, acest model a fost înlocuit de trei maşini distincte – Lodgy, Logan MCV şi Dokker - în două versiuni, de marfă şi persoane. Cea mai la în­demână soluţie ar fi proiectarea unui Duster mai mare care să permită suplimentarea numărului locurilor, cu o a doua banchetă după modelul Nissan Qashqai plus 2 din vechea generaţie sau noul Volkswagen Tiguan Allspace, prezentat ieri în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Până la lansarea unui nou model, Dacia a prezentat în cadrul Salonului auto de la Frankfurt noua Dacia Dus­ter, singurul model Dacia care va fi fabricat exclusiv în România, la Mioveni. Dacia este cel mai mare construc­tor auto din România, dar şi cea mai mare companie locală după cifra de afaceri din 2016.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.