Ce pregăteşte Amazon în Bucureşti: Gigantul american a închiriat 13.500 mp de birouri în clădirile lui Papalekas din Pipera

16 oct 2017 Autori: Bogdan Alecu , Sorin Pâslaru

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va recruta cel puţin 1.300 de angajaţi pentru noul său sediu din Bucureşti, din cadrul proiectului Globalworth Campus din Pipera, dezvoltat de fondul de investiţii Globalworth condus de Ioannis Papalekas. Amazon a semnat cu fondul de investiţii pentru 13.500 mp de birouri, în cea de-a treia cea mai mare tranzacţie din acest an, după cea de 20.000 mp semnată de Renault Technologie Roumanie în North Center şi cea de 18.000 mp dintre IBM şi Forte Partners pentru The Bridge. Luând în calcul o chirie medie de 12 euro/mp, Amazon va plăti anual către Globalworth aproape 2 mil. euro.

Compania americană a demarat deja recrutările în Bucureşti, o parte dintre oamenii deja selectaţi făcând parte din echipa centrului de dezvoltare de software deţinut în Capitală de gigantul american Intel.

Amazon România a deschis în toamnă un nou centru de dezvoltare şi tehnologie în Iaşi, creând 400 de locuri de muncă permanente care se adaugă celor 600 pe care compania le avea deja în România.

Noul sediu Amazon din România găzduieşte patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services şi Digital Imaging, toate fiind implicate în dezvoltarea soluţiilor tehnologice şi consolidarea operaţiunilor de pe site-ul Amazon.

Amazon angajează de regulă ingineri şi dezvoltatori software, cercetători, analişti de business, specialişti în comerţ sau manageri de conformitate.

Din 2005 şi până acum, Amazon a investit la nivel local aproximativ 40 de milioane de euro şi a creat 600 de locuri de muncă. Este vorba de joburi inovatoare, cu o valoare adăugată mare pentru că vorbim despre recrutarea de ingineri software, cercetători, analişti de date sau dezvoltatori de conţinut.

Până la începutul lunii iunie, Globalworth, fondul de investiţii controlat de omul de afaceri Ioannis Papalekas a semnat contracte pentru a închiria o suprafaţă adiţională de 16.600 mp GLA în cadrul proprietăţilor pe care le deţine, ajungând la o suprafaţă totală închiriată de 413.200 mp cu o durată medie contractuală de 6,3 ani la 30 mai 2017, potrivit companiei. Acest lucru înseamnă că domină contractele de închiriere pe cinci ani, în detrimentul celor pe şapte. în total, rata de ocupare medie GLA este de 89,7%, la care se adaugă o suprafaşă comercială GLA adiţională de 11.500 mp semnată în cadrul unui precontract, ce creşte suprafaţă închiriată la un procent de 92,2%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.10.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.