3-4 investitori se uită să intre în afacerea Bitdefender, evaluată la 600-700 de milioane de euro

20 aug 2017 Autor: Cristian Hostiuc

Afacerea Bitdefender, controlată de familia Talpeş, unul dintre starurile industriei de IT din România mai ales după atacurile cibernetice la nivel mondial, a atras interesul a 3-4 inves­titori care vor licita pentru achiziţia a 25% din companie, acţiuni scoase la vânzare de fondul de investiţii Axxess Capital, administrat de Horia Manda.

Tranzacţia ar putea să fie cuprinsă între 150 şi 175 de milioane de euro.

Procesul este administrat la nivel internaţional de Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană şi una dintre cele mai mari bănci de investiţii la nivel mondial.

Conform unor surse de pe piaţă, în etapa expresiilor de interes s-au primit 3-4 oferte, urmând ca în perioada următoare să înceapă procesul de evaluare a grupului Bitdefender şi depunerea ofertelor financiare finale.

Grupul Bitdefender, cu operaţiuni în România şi în întreaga lume, cunoscut pentru soluţiile antivirus şi respingerea atacurilor cibernetice, are venituri totale anuale care se apropie de 150 de milioane de euro, cu un profit operaţional (EBITDA) de 25-30 de milioane de euro.

Axxess Capital a scos la vânzare 25% din companie faţă de 40% cât deţine. Fondul se aşteapă la o evaluare a companiei cuprinsă între 600 şi 700 de milioane de euro, adică un multiplu cuprins în marja de 4-5 ori veniturile.

Familia Talpeş, Florin şi Măriuca, au pus bazele Bitdefender acum mai bine de 20 de ani, reuşind să ajungă în întreaga lume cu antivirusul lor şi toate soluţiile de protecţie a sistemelor informatice.

Numele Bitdefender a intrat mai mult în atenţie în ultimele două luni odată cu creşterea atacurilor cibernetice la nivel mondial.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.