TOP TRANZACŢII – RETAIL & AGRICULTURĂ

Zanfir - două supermarketuri Carrefour

17 iul 2017 Autor: Cristina Rosca

Familia Zanfir, care deţine lanţul de magazine cu acelaşi nume, a preluat două dintre supermarketurile Carrefour. Antreprenorii au preluat două magazine din Brăila, supermarketuri pe care francezii s-au angajat să le vândă odată ce au preluat reţeaua Billa.

În momentul în care Concurenţa a aprobat tranzacţia prin care Carrefour a preluat Billa România, francezii s-au angajat să transfere către unu sau mai mulţi operator trei magazine din Brăila, două Carrefour şi un Billa. Familia Zanfir a preluat magazinele Carrefour amplasate în Strada Şcolilor, nr. 95 şi în bulevardul Dorobanţi, nr. 78 - strada 1 Decembrie 1918. Nu a făcut obiectul acestei tranzacţii supermarketul Billa din Şoseaua Buzăului. Începând cu data de 9 ianuarie 2017, compania Zanfir SNC preia magazinele, personalul şi echipamentele.

Lilieana Zanfir şi soţul său au intrat în business în urmă cu mai bine de două decenii cu un chioşc metalic, pentru a ajunge astăzi la un portofoliu format din opt supermarketuri sub brandul Zanfir, un magazin de tip cash & carry, o unitate specializată în vânzarea de produse proaspete, un bistro, o sală de festivităţi şi două unităţi de producţie. Grupul a terminat anul 2015 cu afaceri de peste 135 mil. lei, din care peste 85% reprezintă businessul din comerţ, pentru restul fiind responsabilă producţia, respectiv un centru gastronomic de producţie de ready-meals şi o fabrică de preparate din carne. Prin această preluare, familia Zanfir îşi extinde operaţiunile în afara nucleului de până acum, respectiv judeţul Vrancea.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.