UniCredit a vândut către Amundi businessul Pioneer din România într-o tranzacţie de sub 10 mil. euro. La nivel mondial, tranzacţia valorează 3,5 mld. euro

5 sep 2017 Autor: Cristina Rosca

UniCredit a vândut către Amundi, o companie europeană de administrare a investiţiilor, businessul Pioneer într-o tranzacţie mondială cu o valoare de 3,5 mld. euro.

Local, tranzacţia a fost semnată ieri şi are o valoare de sub 10 mil. euro, potrivit surselor din piaţă.

Banca italiană a vândut astfel divizia de asset management către Amundi, o companie care a fost creată de Crédit Agricole şi Société Générale.

Francezii de la Amundi, cel mai mare manager european de investiţii, cu active de 1.000 mld. euro la nivel mondial, se laudă cu peste 100 milioane de clienţi de retail, circa 1.000 de clienţi investiţionali şi 1.000 de distribuitori în 30 de ţări. În urma acestei tranzacţii, Amundi va deveni al optulea cel mai mare manager de fonduri la nivel mondial, cu active de circa 1.270 mld. euro. Amundi s-a listat pe bursa de la Paris în noiembrie 2015.

În România, Pioneer controlează două fonduri cu active de circa 120 mil. euro, adică sub 0,001% din activele de 200 mld. euro ale Pioneer Investments, deţinută de UniCredit.

Cele două fonduri controlate în România de Pioneer Investments sunt Pioneer Integro, un fond de multiactive şi Pioneer Stabilo, un fond de obligaţiuni.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.