Tranzacţie pe piaţa imobiliară. Policolor a vândut cu 22 milioane euro terenul fabricii din zona Theodor Pallady din Capitală. Cumpărătorii terenului sunt Gabriel şi Alina Dobra şi Raul Ciurtin, fostul acţionar majoritar al Albalact

7 sep 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Producătorul de lacuri şi vopsele Policolor a semnat un precontract pentru vânzarea terenului pe care se află fabrica sa din Bucureşti în schimbul sumei de 22 de milioane de euro, sumă care urmează să fie achitată de către cumpărători în mai multe etape, potrivit informaţiilor publicate de Reconstruction Capital II, fondul de investiţii cipriot care deţine 40% din Policolor.

Din suma totală, 4,5 mil. euro au fost primiţi la semnare, în luna aprilie, şi 6,9 mil. euro în iunie, când a fost cedată jumătate din suprafaţa totală de 12 hectare. Policolor ur­mea­ză să mai primească 700.000 de euro în vara anului 2018 şi încă 9,9 mil. euro în iunie 2019, când va fi dat restul terenului către cumpărător. Fondul Reconstruction Capital II mai precizează că o parte din banii primiţi deja au fost folosiţi pentru a rambursa către acţionari împrumuturi în valoare de 3,7 mil. euro, bani primiţi la începutul acestui an.

Reprezentanţii Policolor nu au dorit să precizeze cine este compania căreia i-au vândut acest teren, cu o suprafaţă totală de 120.000 de metri pătraţi.

Ziarul Financiar a scris în luna mai că Policolor a vândut terenul fostei fabrici pe care o deţinea pe bulevardul Theodor Pallady către ERES – Entire Real Estate Solutions, o companie deţinută de Călin Gabriel Dobra (49 de ani) şi Alina Codruţa Dobra (43 de ani). Partener în această tranzacţie este Raul Ciurtin, fondatorul Albalact, cea mai ma­re companie locală din industria laptelui, care a fost vândută la începutul anului trecut grupului francez Lactalis.

În afacerea Albalact, Ciurtin a fost partener cu fondul de investiţii RC2, ambii investitori făcând exit-ul în acelaşi timp din compania de lactate.

Cumpărătorii ar urma să dezvolte un proiect rezidenţial pe terenul fostei fabrici Policolor. Raul Ciurtin nu a oferit alte detalii legate de proiect.

ERES se prezintă pe site-ul propriu ca fiind o companie germană de consultanţă, care operează pe piaţa din România. Potrivit informaţiilor publice, Entire Real Estate Solutions dezvoltă spaţii comerciale pentru retailerii Kaufland şi Lidl, unul dintre hipermarketurile Kaufland pe care le-a ridicat fiind cel din Râmnicu Vâlcea, unde a solicitat primăriei planul urbanistic zonal pentru un teren de peste 11.000 mp.

Structura acţionariatului Policolor este alcătuită din mai multe companii înregistrate în Cipru: Romanian Investment Fund ltd (49,29%), Reconstruction Capital II (40%) şi Romanian Reconstruction Cyprus (10,71%).

În primul semestru al anului, Policolor a înregistrat venituri cu peste nouă procente mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul EBITDA al companiei a urcat la 1,8 milioane de euro faţă de un milion de euro în primele şase luni ale anului trecut, potrivit rezultatelor publicate de Reconstruction Capital II, fondul de investiţii cipriot care deţine 40% din Policolor.

Producătorul se înscrie în cei mai mari zece jucători de pe piaţa de lacuri şi vopsele din România, cu o cifră de afaceri de 120 de milioane de lei anul trecut, urmând după companii precum Kober, Fabryo Corporation, Deutek şi Azur.

 

Un teren cu o istorie zbuciumată

În 2014, pentru acelaşi teren de pe bdul. Theodor Pallady, Policolor a ajuns la un acord şi cu investitorii Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin, care spuneau că vor să construiască locuinţe. Proiectul nu a mai fost însă dezvoltat.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.09.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.