Ce retaileri fac zeci de angajări în această lună?

6 feb 2013 Autor: Corina Mirea

Peste 80 de locuri de muncă au fost scoase la concurs luna aceasta de opt dintre retailerii alimentari prezenţi pe plan local, cele mai multe dintre joburile postate de aceştia pe site-urile de recrutare online fiind pentru poziţii de casier, şef de departament, de raion sau de magazin, potrivit platformelor de recrutare BestJobs, Myjob.ro şi eJobs.

Cele mai multe poziţii scoase la concurs luna aceasta au fost anunţate de Mega Image, parte a grupului Delhaize, care este în căutarea a 40 de oameni pentru un magazin în localitatea Mogoşoaia. Procesul de recrutare face parte din planul de expansiune agresiv pe care îl urmăreşte retailerul belgian, care în 2012 a deschis 88 de noi magazine, ajungând să numere la finalul anului trecut 193 de unităţi şi ocupând primul loc în topul reţelelor de comerţ modern. Cele 40 de poziţii disponibile pot viza un nou magazin al retailerului, având în vedere că o unitate are în medie 25-30 de angajaţi, iar posturile scoase la concurs sunt cele de şef de departament, lucrător comercial, casier şi vânzător. Spre finalul anului trecut retailerul cu afaceri de 290 de milioane de euro în 2011 avea în jur de 5.000 de angajaţi.

Cu 20 de oferte de muncă lansate pe piaţa muncii pentru luna aceasta, Profi, lanţ de magazine controlat de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors, ocupă poziţia secundă în topul retailerilor alimentari care fac recrutări în această perioadă. Poziţiile vizate de Profi sunt cel de casier şi lucrător comercial în oraşe precum Bucureşti, Cluj, Braşov sau Timişoara. Lanţul de magazine este unul dintre retailerii care a făcut anul trecut cele mai multe deschideri de magazine (41de unităţi). În 2011 Profi a avut afaceri de 186 de milioane de euro.

Printre retailerii alimentari care au mai postat oferte de muncă pe site-urile de recrutare online, valabile pentru această lună, se mai numără Lidl (cu opt poziţii scoase la concurs), Auchan şi Real (fiecare având patru posturi vacante), Billa şi Metro (cu 3 poziţii deschise). 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.