Ministerul Sănătăţii organizează concursuri pentru ocuparea a 28 de posturi vacante

13 sep 2017 Autori: Gabriel Pecheanu , Mediafax

Ministerul Sănătăţii va organiza concursuri sau examene pentru ocuparea a 28 de posturi vacante din cadrul ministerului şi a unor instituţii aflate în subordinea sa, potrivit unui memorandum discutat în şedinţa de guvern de miercuri.

”Este vorba despre 21 de posturi din cadrul Ministerului Sănătăţii şi 7 posturi din direcţiile de sănătate publică. Structura organizatorică a Ministerului Sănătăţii a fost modificată şi adaptată la necesităţile impuse de implementarea politicilor de sănătate şi este necesar, pentru a fi funcţională, ca posturile de conducere nou create şi unele funcţii de execuţie să fie ocupate prin concurs”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

De asemenea, direcţiile de sănătate publică din judeţele Caraş-Severin, Ilfov, Iaşi, Neamţ şi Prahova au funcţii publice de conducere vacante. Ocuparea posturilor vacante se va face cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli.

Potrivit Ordonanţei 3/2017 privind unele măsuri pentru administraţia publică centrală, până la data de 31 decembrie 2017 se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate în vederea ocupării posturilor vacante, la nivelul Guvernului, ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi instituţiilor din subordinea/coordonarea/sub autoritatea acestora, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv a activităţilor finanţate integral din venituri proprii. Prin excepţie, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului, se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor, cu justificarea necesităţii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în buget.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.