Bodog: Institutul Cantacuzino poate produce vaccinuri „cam în trei ani”; avem nevoie de specialişti

11 aug 2017 Autor: Liviu Dadacus

Institutul Cantacuzino poate să producă vaccinuri „cam în trei ani”, timp în care, însă, va putea produce suplimente pentru stimularea imunităţii, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care a evocat şi necesitatea ca instituţia să beneficieze şi de specialişti.

„Institutul Cantacuzino poate să producă vaccinuri cam în trei ani. Dar, în această perioadă, el poate să producă suplimente pentru stimularea imunităţii. Poate să înceapă să producă produsele pe care le-au avut, nu neapărat vaccinurile despre care vorbim, în speţă gripalul şi BCG, dar poate începe să producă unele lucruri”, a spus Bodog, vineri, într-o conferinţă de presă, susţinută în Dâmboviţa.

„În acelaşi timp, trebuie să aducem specialişti pentru că nu e niciun secret că, la momentul la care institutul a rămas fără finanţare, specialiştii de top de acolo au plecat. Noi trebuie să aducem specialişti acolo, trebuie să construim o nouă linie de producţie şi totul trebuie să fie făcut pe o bază sănătoasă”, a adăugat Bodog.

El a invocat, totodată, necesitatea de a avea o linie de fabricaţie a vaccinurilor care să nu fie autorizată la "presiunea unui ministru", ci pentru că merită.

„Ne dorim să avem vaccinuri sigure pentru populaţia României, ne dorim să avem siguranţă în ceea ce priveşte procesul de fabricaţie şi ne dorim să avem o linie de fabricaţie care să nu fie autorizată la presiunea unui ministru, ci să fie autorizată pentru că merită să fie autorizată”, a mai spus Bodog.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.