ANRE şi Consiliul Concurenţei analizează evoluţiile din piaţa de energie

11 aug 2017 Autor: Dan Straut

În zilele de 8 şi 10 august, la sediul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) au avut loc întâlniri între experţi şi membri ai conducerii ANRE şi Consiliului Concurenţei, se arată într-un comunicat transmis vineri.

La întâlnirea din 8 august au participat Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, şi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, care au decis constituirea unui grup de lucru format din experţi din cadrul celor două instituţii, care să se întâlnească, cu regularitate.

Având în vedere evoluţiile înregistrate în piaţă, experţii grupului de lucru ANRE - Consiliul Concurenţei vor face schimb de informaţii şi date cu privire la comportamentul participanţilor la piaţă, iar atunci când apare o situaţie ce necesită intervenţia celor două instituţii, să se consulte, în privinţa demersurilor ce urmează a fi întreprinse.

„Cele două instituţii sunt preocupate în egală măsură de buna funcţionare a pieţei de energie electrică şi de îmbunătăţirea mecanismelor acesteia, cu respectarea cadrului legislativ de reglementare şi de concurenţă în vigoare”, se menţionează în comunicat.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.