TOP TRANZACŢII – ENERGIE & INDUSTRIE

Nidec - operaţiunile Emerson de la Oradea

29 iun 2017 Autor: Cristina Rosca

Japonezii de la Nidec, care în primăvara anului trecut care au luat fabrica lui Copos din Piteşti, au preluat integral şi operaţiunile Emerson de la Oradea. Această vânzare a fost parte a unei tranzacţii globale evaluate la 1,2 miliarde de dolari. Concernul american Emerson, cu afaceri globale de peste 22 mld. dolari, a vândut diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corporation. Pentru cele două divizii ale Emerson din România lucrează în total aproximativ 365 de angajaţi, la Cluj-Napoca şi Oradea.

În România, gigantul japonez controlează Nidec ASI Ro din Crevedia (judeţul Dâmboviţa), preluată indirect prin cumpărarea la nivel internaţional a firmei Ansaldo din Italia, dar şi fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş), preluată în prima parte a acestui an de la familia Copos.

Leroy-Somer avea o linie de producţie de alternatoare la Cluj, împreună cu partea de inginerie şi de funcţii suport IT. În Oradea, Leroy-Somer produce servomotoare, iar divizia Control Tehniques produce echipamente de acţionare şi control pentru motoare electrice.

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.