Tranzacţie pe piaţa spaţiilor industriale. Dezvoltatorul CTP a preluat două parcuri logistice în Ineu şi Salonta de la un grup slovac

31 aug 2017 Autor: Cristina Bellu

Ana Dumitrache, country head al CTP România: Un alt criteriu pentru care am ales aceste proprietăţi a fost existenţa unor contracte de închiriere pe termen lung cu două companii importante: Delphi Packard şi Inteva.

CTP, unul dintre cei mai mari investi­tori în spaţii logistice şi industriale de pe piaţa locală, a preluat două parcuri logistice din oraşele Ineu (jud. Arad) şi Salonta (jud. Bihor), de la com­pania slovacă IPEC Group, în urma unei investiţii de aproximativ 18 mi­lioane de euro.

Producătorul din industria auto Delphi Packard este singurul chiriaş al parcului din Ineu, iar proiectul din Salon­ta este închiriat către producă­to­rul francez de componente auto Inteva.

Cele două proprietăţi totalizează 119.000 metri pătraţi de teren şi 37.000 de metri pătraţi de suprafaţă închiriabilă şi fac parte din strategia pe termen lung de creştere şi de consolidare a poziţiei com­pa­niei la nivel naţional.

„Achiziţia parcurilor logistice din Ineu şi Salonta face parte din strategia noastră de dez­vol­tare naţională a afacerii şi de acoperire a tu­tu­ror zonelor strategice din România“, a explicat Ana Dumitrache, country head al CTP România.

CTPark Ineu este amplasat pe un teren de 56.000 de metri pătraţi, iar  CTPark Salonta benefi­cia­ză de un teren cu o suprafaţă totală de 63.000 de metri pătraţi, o suprafaţă închiriabilă de 14.000 de metri pătraţi la care se vor adăuga încă 30.000 de metri pătraţi, conform planurilor de dezvoltare ul­te­rioa­re. Parcul are la acest moment două depozite ocu­pa­te în proporţie de 97% de producătorul francez de componente auto Inteva.

„Un alt criteriu pentru care am ales aceste pro­prietăţi a fost existenţa unor contracte de închi­riere pe termen lung cu două companii impor­tan­te: Delphi Packard şi Inteva. Ne-am propus să fim prezenţi în toate regiunile din ţară unde infra­structura este suficient de bine dezvoltată pentru cli­enţii noştri şi pentru afacerile lor. (...) Consider că acesta este momentul optim pentru accelerarea rit­mului nostru de creştere, prin cumpărarea de pro­prietăţi şi prin dezvoltarea de noi facilităţi“, a adă­ugat Ana Dumitrache.

În afară de achiziţiile din Ineu şi Salonta, pla­nurile de dezvoltare ale CTP în vestul ţării vizează Timişoara, Cluj-Napoca, Turda şi Deva.

„Vom continua extinderea în vestul ţării, datorită faptului că această zonă înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri ale cererii de închiriere pentru spaţii industriale şi logistice din România. Printre avantajele pe care le are regiunea se numără apropierea de graniţa vestică, lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii realizate în ultimii ani, precum şi creşterea numărului de companii proaspăt intrate pe piaţa zonală din domenii precum electronică, IT, componente auto şi FMCG, care caută spaţii de depozitare“, a mai spus Ana Dumitrache.

În prezent, CTP deţine parcuri industriale şi logistice în 10 oraşe din România, dintre care 7 sunt situate în vestul ţării la Arad, Cluj-Napoca, Turda, Deva, Timişoara, Ineu şi Salonta.

 

 

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.09.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.