Final de an cu surprize: acţiunile MedLife au scăzut cu 12,5% într-o singură săptămână

17 dec 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Accentuarea deprecierii valorii de piaţă a MedLife s-a produs în principal joi şi vineri, când s-au înregistrat scăderi de 6,06% şi respectiv 3,23%. A treia cea mai mare scădere de săptămâna trecută a fost înregistrată marţi (-1,76%).

Valoarea de piaţă a reţelei de servicii medicale private MedLife a ajuns la 602,76 milioane lei, mai puţin cu 83 milioane lei faţă de săptămâna trecută, după ce acţiunile companiei ce debuta acum un an în arena de tranzacţionare de la Bucureşti au scăzut cu peste 12% în cinci şedinţte de tranzacţionare, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 0,548 milioane lei.

În aceeaşi perioadă, indicele BET, referinţa bursei locale, a scăzut cu 1,17%. MedLife are o pondere de 0,91% în componenţa principalului de la Bucureşti.

Accentuarea deprecierii valorii de piaţă a MedLife s-a produs în principal joi şi vineri, când s-au înregistrat scăderi de 6,06% şi respectiv 3,23%. A treia cea mai mare scădere de săptămâna trecută a fost înregistrată marţi (-1,76%).

MedLife s-a listat pe piaţa de capital bucureşteană pe 21 decembrie 2016, într-o IPO de 230 milioane lei, după ce fondurile de investiţii V4C Eastern Europe şi IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, au vândut 44% din acţiuni.

Capitalizarea bursieră a MedLife a ajuns în prezent aproape 603 milioane lei, după ce de la momentul listării şi până în prezent aprecierea valorii de piaţă a companiei a crescut cu 15,3%. De la începutul acestui an s-au tranzacţionat acţiuni în valoare de aproximativ 115 milioane lei.

MedLife a fost inclusă împreună cu Conpet Ploieşti (COTE), în martie 2017, în componenţa indicelui BET, referinţa bursei locale.

MedLife a raportat, la nivel consolidat, după primele nouă luni din acest an, venituri din exploatare de 463,6 milioane lei, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul net atribuibil acţionarilor a ajuns la 5,71 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 2 milioane lei.

Cea mai mare parte a veniturilor, respectiv 27% a provenit din clinici, urmată segmentul corporate (23%), spitale (19%) şi laboratoare (19%). 

Familia Marcu deţine 51% din companie, printre acţionarii MedLife mai numărându-se şi fondul de investiţii, specializat în pieţe emergente, Charlemagne Capital (7,2%), IFC (5%), Allianz-Ţiriac (5,3%) sau NN Pensii  (3,56%). Toate cele şapte fonduri de pensii au o expunere cumulată de 13,98% în cadrul MedLife.

grigore.ivan@zf.ro

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.