TOP TRANZACŢII - SERVICII FINANCIARE

Kruk – portofoliul de NPL-uri al Piraeus

30 iun 2017 Autor: Anelis Baciu

Pachetul de credite neperformante în valoare nominală de 161 milioane de euro preluat de recuperatorul de creanţe Kruk de la Piraeus Bank în iunie anul trecut reprezintă cea de-a doua tranzacţie semnificativă încheiată de recuperatorul polonez şi banca grecească. Piraeus vânduse şi în 2015 un pachet de neperformante de aproape 200 milioane de euro către Kruk.

Piraues a fost una dintre băncile locale cel mai puternic afectate de perioada de criză de după 2008, rata de neperformanţă atingând un maxim de aproape 30%, peste media sistemului bancar.piraeus

Pentru vânzarea pachetului de 161 milioane de euro, grecii au apelat la serviciile de consultanţă ale Deloitte şi ale casei de avocatură afiliate Reff & Asociaţii. Preţul a fost stabilit la circa 10% din valoarea nominală a pachetului de neperformante.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.