TOP TRANZACŢII - SERVICII FINANCIARE

Intrum Justitia AB – Grupul Top Factoring

23 iul 2017 Autor: Anelis Baciu

Fondul de investiţii Reconstruction Capital II (RC2), deţinut de Ion Florescu, a vândut în aprilie compania de recuperare de creanţe Top Factoring şi portofoliul de creanţe neperformante deţinut prin subsidiara Glasro Holdings Limited către firma suedeză Intrum Justitia AB, pentru 13 milioane euro. Fondatorul Top Factoring Cătălin Neagu şi-a vândut deţinerea de 7% în cadrul aceleiaşi tranzacţii, pentru 1 mil. euro.

RC2 a obţinut un profit de 16,3 milioane de euro din afacerea în domeniul colectării de creanţe derulată, luând în calcul preţul de vânzare, suma cu care a devenit acţionar al Top Factoring în 2007 (3,5 mil. euro) şi dividendele încasate pe parcursul celor zece ani în care a fost acţionar.

Potrivit datelor ZF, Top Factoring are în administrare un portofoliu de creanţe de aproximativ 77 milioane de euro. 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.